Tu ce știi despre cătină?

Tu ce știi despre cătină?

Tu ce știi despre cătină?
Tu ce știi despre cătină?

 

După cum bine ai constatat în ultimii ani, cătina a devenit din ce în ce mai populară în țara noastră. Puțini știu în schimb că aceasta pe lângă multă Vitamina C are și alte calități. Iar beneficiile pe care consumul acestui fruct le are asupra organismului uman sunt multiple.

 

 

Zic să începem cu începutul…….

 

 

În Grecia antică lăstari și frunzele plantelor de cătină erau folosite pe post de furaj pentru animale. Consumul acestora ajutau la o creștere rapidă în greutate și la îmbunătățirea calității părului.  Acestea au fost constatate în special în cazul cabalinelor.

 

Și în prezent, fructele de cătină reprezintă o sursă de hrană pe perioada iernii pentru păsările Cocoșari sau sturzi de iarnă.

 

 catinasimiereabelo

 

În Asia, printre primele scrieri despre cătină au apărut în Tibet în secolul al VIII-lea î.Hr  unde se pare că fructele de cătină erau recomandate pentru a fi consumate de către cei care călătoreau la altitudini mari.

 

Tot aici, celebrul medic Yuthog Yontan Gonpo a prezentat în lucrarea sa, “Djud-shi”, peste 300 de preparate medicinale din cătină. De la miere cu cătină, suc de cătină, sirop de cătină, dulceață de cătină, untură, lichior de cătină, plasturi, unguente, creme etc.

 

Dacă vorbim de România, trebuie să menționăm că prof. dr. ing. Victor Cireașă, este primul care a observat că planta de cătină poate fi luată din flora spontană și introdusă în cultură. Acesta fiind momentul când au apărut în țara noastră plantațiile de cătină.

 

 

 Catina este ❝ Regina Imunității ❝

 

 

La nivel internațional aceasta este denumită ca ❝Regina Imunității❝.

 

Vitamina C joacă un rol important în funcționarea normală a sistemului imunitar. Fructele de cătină conțin de 10 ori mai multă vitamina C decât lămâile. În plus, vitaminele nu este distruse nici măcar sub influența tratamentului termic.

 

Cu 400 miligrame/100g de vitamina C, catina este chiar și peste portocală care are doar 53 miligrame/100 g de vitamina C.

 

Vitamina A ajută la crearea anticorpilor, sprijinind astfel sistemul imunitar.

 

Vitamina E ajută, deasemenea sistemul imunitar și are un puternic rol antioxidant in protejarea celulelor. 

  

Vrei să rămâi tânără cât mai mult timp?

Atunci află că …….

Catina este un remediu anti-îmbătrânire 

 

 

 

Mai întâi de toate trebuie să spunem că datorită celor 190 de compuși biologici activi care hrănesc celulele, catina protejează părul și pielea de procesul oxidativ, adică de îmbătrânire.

 

Dintre compuși care încetinesc îmbătrânirea putem aminti:

 

vitamina B12 care ajută la producția de celule noi;

 

fosforul care menține pH-ul corpului;

 

vitamina E ……crește gradul de hidratare și de elasticitate a pielii. Tot ea menține tenul tânăr și îl protejează de efectele razelor UV. Deasemenea, întărește firul de păr și ajută la creșterea acestuia;

 

vitamina A ține sub control nivelul de sebum produs, ducând la reducerea de coșuri sau acnee. În combinație cu vitaminele E și C, vitamina A va ajuta la vindecarea completă a acneei;

 

Pe scurt, catina ajută la:

  • Menținerea sănătății inimii

  • Ajută memoria

  • Ajută vederea

  • Întărește sistemul imunitar

  • Întărește sistemul osos

  • Stimulează digestia

  • Ajută în procesul de slăbire

  • Îmbunătățește calitatea pielii, a unghiilor și a parului

  • Întărește dinții

 

 

 

 

Tocmai de aceea am creat Mierea cremă cu Cătină.

 

Acum poți să te bucuri de toate beneficiile catinei, dar și ale mierii.

 

Cu o textură cremoasă, Mierea cremă cu Cătină poate fii utilizată în diverse moduri. De la simpla variantă de a mânca cu lingura, până la a pune această cremă în clătite sau în ceai.

 

Este de preferat să se consume 2 linguri pe zi. 

 

Mierea cremă cu Cătină poate fi consumată și de către copii. 

 

Datorită faptului că nu are gustul acela acru, copiilor le place acest amestec de catina si miere.

 

P.s. consumul de miere de albine la copii sub 2 ani  NU este recomandat.

 

Combinația de miere și cătină este considerată  a fi un elixir al sănătății si asta pentru că atât mierea de albine cât și cătina tratează și previn multe afecțiuni.

 

 

Tot ce trebuie să faci este să apeși pe CUMPĂRĂ ACUM și îți vom trimite în cel mai scurt timp, borcanul tău de Mierea cremă cu Cătină 230g, la prețul de 15 lei. 

 

 

Ah, era să uit! 

 

Îți garantăm că dacă ambalajul (borcanul) comandat de tine, ajunge deteriorat, îți trimitem unul nou în schimb. Condiție obligatorie: să ne trimiți poze cu produsul deteriorat.



Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook și pe Instagram pentru a găsi și alte informații despre catina și despre miere de albine.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai share să ajungă și la alte persoane sau dacă știi persoane interesate de acest subiect, trimite-le acest articol.

 

 miere cu catina

Comentarii
Legate de Blog
Meniu
Cart
Close
Back
Account
Close