Cum îți dai seama dacă mierea pe care o consumi este naturală?

Cum îți dai seama dacă mierea pe care o consumi este naturală?

Cum îți dai seama dacă mierea pe care o consumi este naturală?
Cum îți dai seama dacă mierea pe care o consumi este naturală?

 

Cea mai bună formă de testare a mierii de albine pentru a îi vedea autenticitatea este un test făcut în laborator care să determine cu exactitate dacă produsul pe care îl consumăm este unul natural. Aceasta este situația ideală, însă de cele mai multe ori nu avem nici banii și nici timpul necesar pentru a duce la un laborator probe din mierea cumpărată. Tocmai de aceea vă prezentăm mai jos variante de testare a mierii acasă.

 

  1. Testul cu degetul - Luăm pe un deget puțină miere; dacă mierea curge precum orice alt lichid, înseamnă că nu este naturală, dacă în schimb rămâne lipicioasă pe deget, aceasta este naturală

 

  1. Testul cu apa – Luăm o linguriță de miere și o introducem în apă, dacă mierea se dizolvă aceasta nu este naturală; dacă dimpotrivă aceasta rămâne pe fundul recipientului, putem afirma că este o miere naturală

 

  1. Testul cu oțet – Într-un pahar cu oțet se adaugă câteva picături de miere. Dacă apare spumă, atunci mierea nu este naturală

 

  1. Testul cu chibritul - Se introduce un chibrit în miere dacă apoi se aprinde, înseamnă că aceea miere este contrafăcută

 

  1. Testul căldurii - Dacă o miere este naturală, atunci când o încălzești aceasta se caramelizează; ceea care nu este naturală devine ca o spumă

 

  1. Testul șervețelului – Pe un șervețel se picură puțină miere de albine, dacă rămân urme de umezeală sau dacă șervețelul absoarbe conținutul înseamnă că respectiva miere a fost combinată cu apă;

 

  1. Testul cristalizării – Mierea de albine este produsă din nectar, albinele procesează și adaugă enzime speciale. Una dintre enzimele speciale pe care albina le combină cu nectarul este glucoza. Glucoza oxidează, ceea ce ajută la îndepărtarea apei din miere. Rezultatul acestui proces este cristalizarea mierii. Mierea de albine naturală are tendința de a se cristaliza, spre deosebire de mierea contrafăcută

 

  1. Testul cu pâinea – Se pune o lingură de miere pe o felie de pâine, dacă aceasta devine crocantă în câteva minute, atunci este o miere naturală; dacă pâinea doar se umezește atunci mierea este contrafăcută

 

  1. Testul mirosului – Atunci când se deschide un borcan de mierea naturală se simte un parfum floral, poate și ușor fructat. Mierea contrafăcută nu are miros sau dacă acesta există este foarte slab

 

  1. Testul impurităților – Mierea naturală poate să conțină mici particule de polen, propolis; spre deosebire de mierea contrafăcută care nu are nicio impuritate și care are un aspect clar, limpede

 

  1. Testul gustului – Mierea de albine atunci când este gustată lasă în cavitatea bucală o aromă care durează câteva minute; mierea care nu este naturală poate lăsa aroma și câteva ore.

 

 

Comentarii
Legate de Blog
Meniu
Cart
Close
Back
Account
Close