Despre Chilli

Despre Chilli

Despre Chilli
Despre Chilli

 

1. Chilli nu provine din Mexic


Știu, și tu la fel ca mine ai avut întotdeauna senzația că ardeiul chilli provine din Mexic, dar ce să vezi ……vine din Bolivia.

 

Bolivieni foloseau în mâncare ardeiul chilli încă din anul 7500 î.Hr, spre deosebire de Mexic unde s-au găsit dovezi ale folosirii acestei legume undeva în jurul anului 6000 î.Hr.

 

 

2. Felul de mâncare Chilli con carne s-a numit și ❝supa diavolului❝


Preoții spanioli considerau felul de mâncare Chilli con carne ca fiind supa diavolului. Așa că, predicau și interziceau enoriașilor să consume acest preparat pentru că ei considerau că are efecte afrodisiace.

 

Fapt dovedit mai târziu de cercetători, într-adevăr păstaia de chilli este numărul unu în categoria de afrodisiace naturale. 

 

Se pare că, preoții nu au avut succes în demersul lor, deoarece în prezent pe data de 23 februarie, în Statele Unite ale Americii se sărbătorește Ziua Națională a Chilli con carne.

 

ardei iute cu miere

 

 

3. În 1912 s-a inventat o metodă de măsurare a gradului de gust iute din Chilli

 

 

Wibur Scoville a fost primul omul care a dezvoltat o metodă de măsurare a tăriei ardeiului chilli. Procesul presupunea să guști o versiune diluată a unui ardei și să-i atribuie o valoare. 

 

În prezent acest proces se poate face mai precis, cu ajutorul computerelor, evaluarea ardeilor se face în unități Scoville, care indică câte unități de capsaicină /milion conține un ardei iute.

 

4. Chilli-ul este un calmant natural !

 

Senzația de ardere a ardeiului este dată de substanța numită capsaicină, o substanță chimică puternică care supraviețuiește atât procesului de gătire, cât și înghețului, dar, pe lângă senzația de arsură, determină și creierul să producă endorfine, analgezice naturale care promovează o stare de bine.

 

mieresiardeiiute



 

5. Numai mamiferele sunt sensibile la Ardeiul Chilli

 

În timp ce capsaicina poate arde și irita carnea mamiferelor, păsările sunt complet imune la efectele sale. Drept urmare, păsările sunt în mare măsură responsabile pentru a ajuta ardeii să se răspândească. 

 

Albinele prin polenizarea florilor iar alte păsări prin mâncare și ulterior prin excretarea semințele.


Poți degusta, acum Miere cremă cu Chilli !

 

Deși ai crede că este foarte picantă, această cremă este puțin picantă și se potrivește perfect ca sos pentru carne.

 

Tot ce îți rămâne să faci este să apeși pe CUMPĂRĂ ACUM și îți vom trimite în cel mai scurt timp, borcanul tău de Mierea cremă cu Chilli 230 g, la prețul de 14 lei. 




Ah, era să uit! 

 

Îți garantăm că dacă ambalajul (borcanul) comandat de tine, ajunge deteriorat, îți trimitem unul nou în schimb. Condiție obligatorie: să ne trimiți poze cu produsul deteriorat.



Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook și pe Instagram pentru a găsi și alte informații despre chilli și despre miere de albine

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai share să ajungă și la alte persoane sau dacă știi persoane interesate de acest subiect, trimite-le acest articol.

Comentarii
Legate de Blog
Meniu
Cart
Close
Back
Account
Close