Mierea cu Lavandă Așteptări versus Realitate

Mierea cu Lavandă Așteptări versus Realitate

Mierea cu Lavandă Așteptări versus Realitate
Mierea cu Lavandă Așteptări versus Realitate

Mierea cu Lavandă

Așteptări versus Realitate

 

 

Nu știu voi la ce vă așteptați când auziți de Miere cu lavandă Abelo, dar eu clar mă gândeam înainte la miere ca fiind cea cu care îmi îndulcesc ceaiul iar lavanda mirosul care înlătură moliile.

 

Mare mi-a fost surprinderea când am aflat că defapt, lavanda este comestibilă și nu numai atât dar are și multe beneficii pentru corpul nostru.

 

La originea sa, lavanda provine din Persia și din insulele Canare spaniole. În zilele noastre, este cultivată în multe țări, cum ar fi: Tasmania, Spania, India, Arabia, Italia, Anglia, China, Iugoslavia, Bulgaria, America de Nord, Australia și Noua Zeelandă și, desigur, sudul Franței. Franța fiind țara care a făcut-o vedetă. Toți când ne gândim la această plantă, ne gândim la acele lanuri întinse de lavandă din sudul Franței cumva, când spunem Franța, spunem și lavandă și viceversa.

 

 

În ultimii ani, găsim lavandă și în România, ca drept dovadă multitudinea de poze cu lanurile de lavandă  de pe social media.




miere cu lavanda abelo

Mierea cu lavandă 

Combinație pe cât de simplă, pe atât de complexă




Mierea cu lavandă Abelo este un produs foarte delicat și complex.

 

Este un produs delicat pentru că aroma lavandei se combină perfect cu aroma dulce a mierii de salcâm. Practic mirosul izbitor de lavandă este estompat de dulceața mierii, lăsând în urmă un parfum plăcut.

Complexitatea produsului este dată de combinarea proprietăților terapeutice ale celor două componente.

 

Mierea de salcâm  are în compoziția ei zaharuri precum glucoză, zaharoză și fructoză.

Nutrițional, nu oferă proteine, grăsimi sau fibre. Însă conține cantități de mai multe vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C și magneziu.

 

Ce o face atât de complexă este conținutul său ridicat de compuși complecși proveniți din nectarul plantelor, cum ar fi flavonoizii care acționează ca antioxidanți.

 

 

În România, mierea de salcâm se bucură de multă popularitate datorită faptului că este printre tipurile de miere care au o cristalizare mai lentă și totodată este o miere care se obține local - în toate regiunile din țara noastră sunt păduri de salcâm de unde albinele pot culege nectar pe care ulterior să îl transforme în miere de salcâm.

 

 

Dar ce face lavanda în toată această combinație?



Lavanda liniștește

 

Probabil cea mai cunoscută proprietate a lavandei este cea de liniștire .

 

 

Este adevărat că uleiurile esențiale din florile de lavandă calmează sistemul nervos. Pe lângă acestea ajută în combaterea migrenelor, tensiunilor nervoase sau a stresului emoțional.

 

 

Uleiurile din florile de lavandă au fost raportate ca având efecte sedative și antispasmodice (Cavanagh & Wilkinson, 2002), efecte acaricide (Perrucci et al., 1996), efecte antibacteriale (e.g. Dadalioğlu & Evrendilek, 2004; Moon et al., 2006), antifungice (e.g. Angioni et al., 2006; Zuzarte et al., 2009) și antioxidante (Matos et al., 2009).






 

 

Mierea cu lavandă



Beneficiile consumului de Miere cu Lavandă Abelo:




⦿ proprietăți antibacteriene naturale. Mierea conține componente necesare pentru a produce și a elibera încet cantități mici de peroxid de hidrogen. Peroxidul de hidrogen este un tip de acid care ucide bacteriile prin ruperea pereților celulari. Un studiu a descoperit că mierea de salcâm s-a dovedit eficientă împotriva Staphylococcus aureus și Pseudomonas aeruginosa, două tipuri de bacterii rezistente la antibiotice.

Un studiu publicat în Journal of Medical Microbiology a constatat că uleiul din florile de lavandă ar putea fi eficient în combaterea infecțiilor rezistente la medicamente antifungice. Studiul a demonstrat că are activitate antifungică pe un spectru larg.


⦿ ajută la vindecarea rănilor. Un studiu publicat în revista Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine a comparat efectele mai multor tratamente pentru vindecarea rănilor. Cercetătorii au comparat efectele stimulării nervoase electrice transcutanate (TENS) folosind soluția salină, povidona-iod și uleiul din florile de lavandă. Acestea au fost aplicate șobolanilor de laborator. 

Autorii studiului au observat că rănile s-au închis mai repede în grupurile TENS și în grupurile care au folosit ulei de lavandă decât în celelalte grupuri. Aceste descoperiri sugerează că lavanda are un efect accelerator asupra vindecării rănilor.

Datorită proprietăților antioxidante și antibacteriene ale mierii de salcâm, aceasta poate ajuta la accelerarea vindecării rănilor și la prevenirea contaminării și infecțiilor bacteriene. În plus, această miere ajută la menținerea unui mediu umed, oferind în același timp o barieră de protecție, ambele putând ajuta la vindecarea rănilor.


⦿ îmbunătățește funcțiile căilor respiratorii. Cercetătorii de la UCLA sugerează că, consumul a 2 lingurițe de miere la culcare va determină glandele salivare să producă mai multă salivă. Acest lucru va lubrifia căile respiratorii, ușurând tusea. Mierea poate reduce, de asemenea, inflamația în tuburile bronșice (căile respiratorii din plămâni) și poate ajuta la spargerea mucusului care va face respirarea mai ușoară. Lavanda este recomandată în cazul afecțiunilor respiratorii (laringita, bronșita, rinita), calmează durerile din gât și tusea.

 

⦿ ajută la întreținerea tonusului general



Abelo îți pune la dispoziție Miere de albine cu lavandă în varianta de 275 g.

 

Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook și pe Instagram pentru a găsi rețete și idei de folosire a Mierii cu lavandă.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îi dai share să ajungă și la alte persoane sau dacă știi persoane interesate de acest subiect, trimite-le acest articol.


miere lavanda abelo








Comentarii
Legate de Blog
Meniu
Cart
Close
Back
Account
Close